Revithia me kritharaki kai laxanika-anoigma

clock icon
2:0'

Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και ντομάτα

Υλικά

  • 200 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά, σε κυβάκια
  • 200 γρ. σελινόριζα, σε κυβάκια
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 150 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα!

Σε άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Σε βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄.
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για ακόμη 10΄-12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε το μπρόκολο, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρουμε
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Σε βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βράζουμε για ακόμη 10΄-12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε το μπρόκολο, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρουμε

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη