rofos_anoigma
clock icon
55'

Ροφός με κολοκυθάκια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κιλό ροφό, σε φέτες
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 2-3 λεμόνια, τον χυμό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, λευκό πιπέρι

Μαγειρεύουμε ροφό στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια. Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις στο πιάτο τους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αχνίζουμε για 2-3′ να γυαλίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τον ροφό και βάζουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το ψάρι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, ξαφρίζουμε με επιμέλεια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 35-40′.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αχνίζουμε για 2-3′ να γυαλίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τον ροφό και βάζουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το ψάρι.

Βήμα 2

Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, ξαφρίζουμε με επιμέλεια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 35-40′.

Βήμα 3

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm