French,Puff,Pastry,Pinwheels,Stuffed,With,Salmon,,Cheese,And,Spinach
clock icon
60'

Ρολάκια με σολομό και σπανάκι

Υλικά

  • Μερίδες: 8-10
  • 800 γρ. (2 φύλλα) σφολιάτα
  • 300 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. άνηθος
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 20 γρ. μαϊντανό
  • 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι

Ετοιμάζουμε ρολάκια σφολιάτας με σολομό και σπανάκι. Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ στη γέμισή τους θα τα κάνει ανάρπαστα.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Πατάμε καλά το σπανάκι με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το σολομό και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο, μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια πάχους δύο δακτύλων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζοντάς τα ελαφρά με το χέρι. Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφουμε με πινέλο τα ρολάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Πατάμε καλά το σπανάκι με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το σολομό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο, μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια πάχους δύο δακτύλων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζοντάς τα ελαφρά με το χέρι. Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφουμε με πινέλο τα ρολάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 5

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.