Διαδικασία
Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις 3 κούπες νερό (640 γρ.) και το ρύζι. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και μαγειρεύουμε για περίπου 15΄ μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και να χυλώσει. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας καλλήσει.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, τις 3 + 1/2 κούπες νερό (700 γρ.), την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τη σκόνη κανέλας, το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
βανίλια μέσα στο φρέσκο γάλα.
Συνεχίζοντας να έχουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε σιγά σιγά το άνθος αραβοσίτου στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας αργά και σταθερά για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Πρέπει να γίνει σαν μια αραιή μπεσαμέλ.
Μοιράζουμε το
ρυζόγαλο σε μπολάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και αν θέλουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.