OliveMagazine

Σαλάτα με φασόλια και αρωματικά

Σαλάτα με φασόλια και αρωματικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • παξιμάδια ολικής άλεσης, αφράτα
  • 45γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 50γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 30γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. ραπανάκια, σε φέτες
  • 50γρ. σπανάκι baby
  • Flavorits Aegean Flakes
  • Για το dressing]

  • 500γρ. ελαιόλαδο
  • 60γρ. μέλι
  • 40γρ. μουστάρδα Dijon
  • 150γρ. ξίδι βαλσάμικο με μέλι
  • 10γρ. κουρκουμά
  • 2γρ. πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το dressing: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε με σειρά το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και χτυπάτε πολύ καλά για περίπου 1 λεπτό. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο και σε συνεχόμενη ροή το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον κουρκουμά και τέλος διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το dressing στο ψυγείο, όπου μπορείτε να το φυλάξετε για τουλάχιστον 1 μήνα, καθώς η ποσότητα είναι μεγάλη και αρκεί για περισσότερες σαλάτες.

Σε μία μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνετε τα φασόλια και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα φασόλια, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σπάτε τα παξιμάδια σε μικρά κομματάκια, ρίχνετε πιπέρι, όσο επιθυμείτε από το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Απογειώνετε τη γεύση χρησιμοποιώντας Flavorits Aegean Flakes!

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr