salata_ntomatinia_kolokythosporos_anoigma
clock icon
15'

Σαλάτα με ντοματίνια, κολοκυθόσπορο και κρητική μυζήθρα

Υλικά

    Για 1 σαλάτα

  • 200 γρ. ντοματίνια κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • ανθός αλατιού
  • 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
  • 60 γρ. κρητική μυζήθρα
  • φυλλαράκια γλιστρίδας
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι

Η ντομάτα έχει μεξικανική προέλευση και σε αυτήν την σαλάτα προσπαθούμε να της δώσουμε τον σεβασμό που της αρμόζει. Μια συνταγή της ομάδας του Matzenta Kuzina del Sol στα Χανιά.

Σε τηγάνι χωρίς λάδι καψαλίζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλάθουμε την μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Σε ημίβαθο πιάτο τοποθετούμε τις τομάτες, το ροδάκινο και την μυζήθρα.

Στην συνέχεια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε παντού το ξύσμα. Τελειώνουμε με τον βασιλικό και την γλιστρίδα.

 

Φωτογραφία: Νίκος Κουκλάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε τηγάνι χωρίς λάδι καψαλίζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Πλάθουμε την μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Σε ημίβαθο πιάτο τοποθετούμε τις τομάτες, το ροδάκινο και την μυζήθρα.

Βήμα 3

Στην συνέχεια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε παντού το ξύσμα. Τελειώνουμε με τον βασιλικό και την γλιστρίδα.

 

Φωτογραφία: Νίκος Κουκλάκης