ARLA Sandwich pane

LURPAK

clock icon
30'

Σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ

Υλικά

  • ½ μικρό λάχανο, ψιλοτριμμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου, 100 γρ. το καθένα, ανοιγμένα σε πάχος 1 εκ.
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι αλατοπιπερωμένο καλά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. ιαπωνική γαλέτα panko ή τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 8 χοντρές φέτες λευκού ψωμιού
  • 30 γρ. Lurpak Soft (light) , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 8 φέτες Arla Havarti
  • αλάτι
  • Για τη σος:

  • 6 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

Φτιάχνουμε σούπερ απολαυστικό σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ, λαχταριστή σος και Lurpak Soft light, που απογειώνει τη γεύση του.

Για της: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά. Ρίχνουμε τη σος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το τριμμένο λάχανο, μια καλή πρέζα αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το αλατοπιπερωμένο αλεύρι και από τος δύο πλευρές,τα περνάμε από το αυγό και τέλος τα πανάρουμε στη γαλέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά, να γίνουν τραγανά και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα τις αλείψουμε με Lurpak Soft (light) απ' όλες τις πλευρές.
Αλείφουμε 4 φέτες ψωμιού με μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε μία φέτα Arla Havarti, ένα φιλέτο κοτόπουλου και μπόλικη σος. Βάζουμε άλλη μία φέτα τυρί, λάχανο και κλείνουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Αλείφουμε τα σάντουιτς εξωτερικά με βούτυρο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές ή σε τοστιέρα. Σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε τοποθετώντας το ένα σάντουιτς πάνω στο άλλο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για της: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά. Ρίχνουμε τη σος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το τριμμένο λάχανο, μια καλή πρέζα αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το αλατοπιπερωμένο αλεύρι και από τος δύο πλευρές,τα περνάμε από το αυγό και τέλος τα πανάρουμε στη γαλέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά, να γίνουν τραγανά και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα τις αλείψουμε με Lurpak Soft (light) απ' όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Αλείφουμε 4 φέτες ψωμιού με μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε μία φέτα Arla Havarti, ένα φιλέτο κοτόπουλου και μπόλικη σος. Βάζουμε άλλη μία φέτα τυρί, λάχανο και κλείνουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Βήμα 5

Αλείφουμε τα σάντουιτς εξωτερικά με βούτυρο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές ή σε τοστιέρα. Σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε τοποθετώντας το ένα σάντουιτς πάνω στο άλλο.