Filet_Open_Sandwich1
clock icon
35'

Σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 6 μοσχαρίσια φιλέτα, ψημένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
  • 12 φέτες προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης
  • καραμελωμένα κρεμμύδια
  • μουστάρδα
  • Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 200 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 200 γρ. ζωμό κρέατος ή μανιταριών, ζεστό
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, παγωμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πικάντικη σάλτσα κάππαρη

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 4-5 σταγόνες ταμπάσκο, προαιρετικά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

  • 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
  • 50 ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips

  • Εκτός από κάππαρη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγγουράκι τουρσί για να φτιάξουμε τη λευκή σάλτσα.

Ένα σάντουιτς ότι πρέπει για ένα ξεχωριστό brunch. Δεν θα χρειαστεί πολύς κόπος για να το ετοιμάσετε, μόνο λίγα και καλά υλικά.

Πικάντικη σάλτσα κάππαρης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σάλτσα τσιμιτσούρι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή ξίδι, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σάλτσα κόκκινου κρασιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τη δάφνη, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να «κατέβει» το κρασί λίγο κάτω από τη μέση. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σερβίρουμε τα φιλέτα, κομμένα σε φέτες, μαζί με το ψωμί και τις σάλτσες, προτείνουμε στους καλεσμένους μας να συνδυάσουν τις γεύσεις που τους αρέσουν. Το σάντουιτς τρώγεται το ίδιο απολαυστικά ζεστό και κρύο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πικάντικη σάλτσα κάππαρης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 2

Σάλτσα τσιμιτσούρι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή ξίδι, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 3

Σάλτσα κόκκινου κρασιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τη δάφνη, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να «κατέβει» το κρασί λίγο κάτω από τη μέση. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα φιλέτα, κομμένα σε φέτες, μαζί με το ψωμί και τις σάλτσες, προτείνουμε στους καλεσμένους μας να συνδυάσουν τις γεύσεις που τους αρέσουν. Το σάντουιτς τρώγεται το ίδιο απολαυστικά ζεστό και κρύο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη