keftedakia-sandwich

clock icon
40'

Σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση
  • 4 φέτες τυρί γκούντα
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμά (μίγμα χοιρινό με μοσχαρίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτα

  • 2 πολύ ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη φρέσκια ρίγανη για πασπάλισμα

Tips

  • Και οι κεφτέδες αλλά και η σάλτσα, τρώγονται νοστιμότερα την επόμενη μέρα.

Ακράδαντα πιστεύω πως το νοστιμότερο σάντουιτς το φτιάχνουν τα κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας, σε συνδυασμό με ένα- τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα- ψωμάκι, όπως η μπαγκέτα. Όλη η ελληνικότητα κλεισμένη σε ένα ψωμάκι, που τρώγεται ιδανικά μετά το μπάνιο, στην παραλία!

Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, αφού στύψετε ελαφρά το ψωμί, και αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε σε ένα πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 ακόμη περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, μοιράζετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη, βάζετε και τα κεφτεδάκια αφού τα ζεστάνετε- για να λιώσει το τυρί πάνω τους- και 1 φέτα τυρί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, αφού στύψετε ελαφρά το ψωμί, και αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε σε ένα πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 ακόμη περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 4

Σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, μοιράζετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη, βάζετε και τα κεφτεδάκια αφού τα ζεστάνετε- για να λιώσει το τυρί πάνω τους- και 1 φέτα τυρί.