SOKOLATOPITA PARLIAROS HEADER OLIVE
clock icon
40'

Σοκολατόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 12]  

  • 200 γρ. σοκολάτα 66% κακάο
  • 360 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 170 γρ. αλεύρι κοσκινισμένo

Tips

  • Μπορούμε να την ψήσουμε λιγότερο για να βγει πιο ζουμερή.

Εύκολο, γρήγορο και ζουμερό γλυκό γεμάτο απολαυστική σοκολάτα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.

Αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ζαχαρώσει και ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.

Βήμα 2

Αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ζαχαρώσει και ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.