mikri-soupa-me-trahana

ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

clock icon
40'

Σούπα τραχανά με ντομάτα και φέτα

Υλικά

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
  • 1 νεροπότηρο τραχανά γλυκό
  • 1 νεροπότηρο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα κρουτόν

  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, σε κύβους

Από τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας, ο τραχανάς συνδυάζεται με ντομάτα και φέτα.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τον τραχανά. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει βράση. Κατόπιν, προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε τον τραχανά να βράσει και να χυλώσει, χωρίς καπάκι. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρουτόν.
Για τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού. Τα σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπάτε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
Μόλις ο τραχανάς χυλώσει, ανακατεύετε μέσα τη φέτα. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα μοιράζοντας από πάνω τα κρουτόν και μπόλικο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τον τραχανά. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει βράση. Κατόπιν, προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε τον τραχανά να βράσει και να χυλώσει, χωρίς καπάκι. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρουτόν.

Βήμα 2

Για τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού. Τα σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπάτε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Μόλις ο τραχανάς χυλώσει, ανακατεύετε μέσα τη φέτα. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα μοιράζοντας από πάνω τα κρουτόν και μπόλικο πιπέρι.