spentzofai_tonou_anoigma
clock icon
30'

Σπετζοφάι με τόνο Αλοννήσου

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 μέτριες γλυκές πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
  • 3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 2 καυτερές πιπεριές κέρατο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή θυμάρι
  • 150 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • 200 γρ. λευκό τόνο Αλοννήσου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν δεν έχουμε μαραθόσπορους, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας ούζο, ενώ αντί για πιπεριές καυτερές να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο.

Φτιάχνουμε ζεστό ορεκτικό με τόνο, αρωματισμένο με ρίγανη, πιπεριές και μαραθόσπορο.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, όλη την ντομάτα, τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε για 10-12′ και προσθέτουμε τον τόνο «σπασμένο» σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε το σπετζοφάι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, όλη την ντομάτα, τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 10-12′ και προσθέτουμε τον τόνο «σπασμένο» σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε το σπετζοφάι.