olive-Rodi-lagos3104

clock icon
35'

Στικ κοτόπουλου παναρισμένα και γλυκιά σάλτσα ροδιού

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε stick (λωρίδες)
  • 300γρ. chips καλαμποκιού χοντροκομμένα
  • 100ml γάλα
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 1 λίτρο χυμό ρόδι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή