sykwti-patates-anoigma
clock icon
30'

Συκώτι στη σχάρα με πατάτες τηγανητές

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε σχετικά χοντρές φέτες
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • Τηγανητές πατάτες (προαιρετικά)

Συκωτάκι: ένα νόστιμο μεζεδάκι, που στη σχάρα γίνεται… λουκούμι! Το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές για να απογειώσετε τη γεύση του!

Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Το μαρινάρουμε για 1 ώρα. Το αφαιρούμε από το γάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το λαδώνουμε με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 3΄ από κάθε πλευρά.

Το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες αν θέλουμε. Σας έχουμε εδώ κάποιες ιδέες για το πώς να φτιάξετε τις τηγανητές σας πατάτες.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Το μαρινάρουμε για 1 ώρα. Το αφαιρούμε από το γάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το λαδώνουμε με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 3΄ από κάθε πλευρά.

Βήμα 2

Το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες αν θέλουμε. Σας έχουμε εδώ κάποιες ιδέες για το πώς να φτιάξετε τις τηγανητές σας πατάτες.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM