OliveMagazine

Tάρτα με κόκκινη κολοκύθα και μπαχαρικά

Tάρτα με κόκκινη κολοκύθα και μπαχαρικά

Μερίδες:για μια φόρμα διαμ. 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 300γρ. καρυδόψιχα
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • Για τη γέμιση

  • 800γρ. κολοκύθα ψημένη και λιωμένη
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 150γρ. μέλι ελαφρώς ζεσταμένο για να γίνει ρευστό
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αβγά
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • Για το σερβίρισμα

  • καρύδια χοντροκομμένα
  • λίγο μέλι
  • λίγη κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την καρυδένια βάση: Λιώνετε το βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάτε μέχρι ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Απλώνετε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζετε με κουτάλι να γίνει συμπαγές. Ψήνετε τη βάση στον φούρνο για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα και τη λιώνετε με την πρέσα του πουρέ. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, το μέλι, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι και μαγειρεύετε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μίγμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα, τις σταφίδες, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα αβγά και ανακατεύετε ζωηρά να μην ψηθούν οι κρόκοι. Αδειάζετε τη γέμιση στην προψημένη βάση. Ισιώνετε την επιφάνεια της και την ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση της τάρτας.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με καρύδια, το μέλι και μπόλικη κανέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr