OliveMagazine

Tάρτα με αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και σύγκλινο

Tάρτα με αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και σύγκλινο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 60 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 300 γρ. σύγκλινο (ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 700 γρ. φρέσκο γάλα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 300 γρ. φέτα πικάντικη
  • 300 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 180°C βαθμούς.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο και σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας σε την διάρκεια, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και λείο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Λαδώνουμε καλά μια ταρτιέρα, απλώνουμε τη μια ζύμη κουρού και πιέζουμε καλά, έτσι ώστε να φορμαριστεί σωστά. Με την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού ‘ξύνουμε’ το χείλος της ταρτιέρας για να κόψουμε τη ζύμη που προεξέχει, με την οποία συμπληρώνουμε τα κενά που υπάρχουν.

Περιχύνουμε στην ταρτιέρα την αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και με ένα κουτάλι ή πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 30΄– 35΄λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο