tarta_milou_anoigma
clock icon
2:0'

Τάρτα μήλου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 12

    Για τη ζύμη

  • 190 γρ. βούτυρο κρύο, από το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 7 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη γέμιση

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 100 γρ. τζίντζερ γλασέ, ψιλοκομμένο
  • 3-4 μήλα

Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη λαχταριστή γεύση του ψημένου μήλου και στην τραγανή υφή της τάρτας, σίγουρα θα αγαπήσουν αυτή τη συνταγή διά χειρός Στέλιου Παρλιάρου.

Ζύμη: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το τζίντζερ σε σκόνη και το τζίντζερ γλασέ. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. Γεμίζουμε με την κρέμα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα δύο και κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες απλώνουμε μέσα στην τάρτα πάνω από την κρέμα αμυγδάλου. Από τη ζύμη που έχει περισσέψει φτιάχνουμε διακοσμητικά μήλα με κουπάτ και τα απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Βήμα 2

Γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το τζίντζερ σε σκόνη και το τζίντζερ γλασέ. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. Γεμίζουμε με την κρέμα.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα δύο και κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες απλώνουμε μέσα στην τάρτα πάνω από την κρέμα αμυγδάλου. Από τη ζύμη που έχει περισσέψει φτιάχνουμε διακοσμητικά μήλα με κουπάτ και τα απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.