tartakia header olive
clock icon
60'

Ταρτάκια με σολομό

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκος σολομός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο  

Τα πιο νόστιμα ταρτάκια με σφολιάτα, σολομό και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Απολαυστικά σε κάθε μπουκιά.

Ψήνουμε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζουμε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο. Μοιράζουμε τον σολομό και απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Κόβουμε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζουμε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο. Μοιράζουμε τον σολομό και απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 4

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.