carnitas de atun anoigma
clock icon
45'

Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

Υλικά

  • Υλικά: 4 μερίδες
  • Για τη τηγανιά:

  • 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους  
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
  • Ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την κλασική συνταγή του γουακαμόλε, πατήστε εδώ

Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.

Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος