kentaky fied chicken_anoigma
clock icon
40'

Τηγανητό κοτόπουλο του Αμερικάνικου Νότου

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)
  • 1 φλιτζ. ανθόγαλα ή παχιά κρέμα γάλακτος
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • σπορέλαιο αρκετό για να καλύψει το κοτόπουλο στο τηγάνι

Αυτό που κάνει το κοτόπουλο αυτό να ξεχωρίζει είναι η κρούστα του, ότι είναι ζουμερό και έχει απίστευτα αρώματα.

Ανακατεύουμε το αυγό με το ανθόγαλα σε ένα μεγάλο μπολ και μουλιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό μπολ και το αναμειγνύουμε με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το μείγμα, το αφήνουμε να στραγγίσει ελαφρά και το περνάμε από το αρωματικό αλεύρι, να καλυφθεί τελείως. Βάζουμε το σπορέλαιο είτε σε μια φριτέζα είτε σε ένα βαθύ τηγάνι. Εάν χρησιμοποιήσουμε φριτέζα, θα βάλουμε τη θερμοκρασία στους 185° C. Διαφορετικά θα αφήσουμε το σπορέλαιο να κάψει πολύ καλά.

Με μια λαβίδα για να μην καούμε βάζουμε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι. Αν είναι στη φριτέζα ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης. Αφήνουμε το κοτόπουλο να τηγανιστεί για 8-10΄, έως ότου γίνει χρυσό καφέ και ψηθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε μια μεταλλική σχάρα για να στραγγίξει. Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού ή της φριτέζας θα αποφασίσουμε πόσα κομμάτια κοτόπουλο θα τηγανίσουμε κάθε φορά. Σερβίρεται ζεστό με καλαμπόκι βραστό και ψητές πατάτες.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIOM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αυγό με το ανθόγαλα σε ένα μεγάλο μπολ και μουλιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό μπολ και το αναμειγνύουμε με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα.

Βήμα 2

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το μείγμα, το αφήνουμε να στραγγίσει ελαφρά και το περνάμε από το αρωματικό αλεύρι, να καλυφθεί τελείως. Βάζουμε το σπορέλαιο είτε σε μια φριτέζα είτε σε ένα βαθύ τηγάνι. Εάν χρησιμοποιήσουμε φριτέζα, θα βάλουμε τη θερμοκρασία στους 185° C. Διαφορετικά θα αφήσουμε το σπορέλαιο να κάψει πολύ καλά.

Βήμα 3

Με μια λαβίδα για να μην καούμε βάζουμε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι. Αν είναι στη φριτέζα ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης. Αφήνουμε το κοτόπουλο να τηγανιστεί για 8-10΄, έως ότου γίνει χρυσό καφέ και ψηθεί καλά.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε μια μεταλλική σχάρα για να στραγγίξει. Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού ή της φριτέζας θα αποφασίσουμε πόσα κομμάτια κοτόπουλο θα τηγανίσουμε κάθε φορά. Σερβίρεται ζεστό με καλαμπόκι βραστό και ψητές πατάτες.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIOM