tourlou_kimas_anoigma
clock icon
60'

Τουρλού με κιμά

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1/2 φλιτζ. κρεμμύδια, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 2 καρφιά γαρίφαλο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. πατάτες σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 1-2΄ το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια μέχρι να σοταριστεί και να σπάσει τελείως ο κιμάς. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄.

Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλα πλαστική ή ξύλινη για να καθαρίσει τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό και βράζουμε για 10΄.

Ρίχνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι και τις πατάτες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 15-20΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι ή φέτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 1-2΄ το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια μέχρι να σοταριστεί και να σπάσει τελείως ο κιμάς. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλα πλαστική ή ξύλινη για να καθαρίσει τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό και βράζουμε για 10΄.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι και τις πατάτες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 15-20΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι ή φέτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM