clock icon
60'

Τούρτα καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

Μια διαφορετική καρυδόπιτα, χωρίς σιρόπι αλλά με γέμιση από φρέσκο τυρί κρέμα, ιδανικό κέρασμα για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε Arla φρέσκο τυρί κρέμα, Arla κρέμα γάλακτος πλήρης και βούτυρο Lurpak.

Sponsored Content

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. και ρίχνουμε σε αυτά το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.

Γέμιση: Στο μίξερ, χτυπάμε το Arla φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την Arla κρέμα γάλακτος πλήρης έως ότου σχηματιστεί μία σφιχτή κρέμα.

Σύνθεση: Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε τη μία βάση και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας.

Τοποθετούμε και το δεύτερο δίσκο, απλώνουμε άλλο ένα τρίτο από την κρέμα και τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο.

Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα, από πάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη κρέμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. και ρίχνουμε σε αυτά το μείγμα.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.

Βήμα 4

Γέμιση: Στο μίξερ, χτυπάμε το Arla φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την Arla κρέμα γάλακτος πλήρης έως ότου σχηματιστεί μία σφιχτή κρέμα.

Βήμα 5

Σύνθεση: Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε τη μία βάση και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας.

Βήμα 6

Τοποθετούμε και το δεύτερο δίσκο, απλώνουμε άλλο ένα τρίτο από την κρέμα και τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο.

Βήμα 7

Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα, από πάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη κρέμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.