terina-laxanikon

clock icon
1:35'

Τρίχρωμη τερίνα λαχανικών

Υλικά

  • 600γρ. μπρόκολο
  • 600γρ. κουνουπίδι
  • 400γρ. καρότα
  • 6 αβγά
  • 350ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • κουκουναρόσπορους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η τρίχρωμη τερίνα δίνει εντυπωσιακό τόνο στα γιορτινά τραπέζια και συνοδεύει με επιτυχία ψάρι ή κρεατικά, βραστά ή ψητά.

Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Τα βράζετε για 15 λεπτά στον ατμό και τα πολτοποιείτε ξεχωριστά.
Ανακατεύετε μέσα σε κάθε πουρέ από 2 αβγά, το ⅓ της κρέμας και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τους 3 πουρέδες, ξεκινώντας από τον πουρέ του καρότου και τελειώνοντας με τον πουρέ του μπρόκολου. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μπόλικους κουκουναρόσπορους.
Βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε την τερίνα να γίνει χλιαρή πριν την ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Τα βράζετε για 15 λεπτά στον ατμό και τα πολτοποιείτε ξεχωριστά.

Βήμα 2

Ανακατεύετε μέσα σε κάθε πουρέ από 2 αβγά, το ⅓ της κρέμας και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τους 3 πουρέδες, ξεκινώντας από τον πουρέ του καρότου και τελειώνοντας με τον πουρέ του μπρόκολου. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μπόλικους κουκουναρόσπορους.

Βήμα 4

Βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε την τερίνα να γίνει χλιαρή πριν την ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey