OliveMagazine

Trifle με κουλουράκια πασχαλινά, μους λεμονιού και φράουλες

Trifle με κουλουράκια πασχαλινά, μους λεμονιού και φράουλες

Μερίδες:για μπολ χωρητικότητας 1,5 λίτρου περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κουλουράκια πασχαλινά σπασμένα
  • Για την κρέμα λεμονιού

  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • Για το γαρνίρισμα

  • 400γρ. φράουλες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
  • φυλλαράκια μέντας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.

Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr