trifle
clock icon
50'

Trifle με cookies βρώμης, κρέμα και κόκκινα φρούτα

Υλικά

    Για την κρέμα και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, του εμπορίου
  • 400ml γάλα
  • κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
  • 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τα cookies

  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα + χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  • ¾ φλιτζανιού κουβερτούρα σε σταγόνες

Αυτό το επιδόρπιο κλείνει ευχάριστα κάθε τραπέζι! Τα παιδιά θα λατρέψουν τα τραγανά cookies βρώμης που περιέχει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφού ομογενοποιηθούν ενσωματώνετε στο μίγμα τις σταγόνες κουβερτούρας και τα αμύγδαλα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος.
Ετοιμάζετε και την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Πλένετε, στεγνώνετε και πασπαλίζετε τα κόκκινα φρούτα με λίγη ζάχαρη. Για να σερβίρετε το γλυκό παίρνετε όμορφα ποτήρια και κάνετε από δύο στρώσεις εναλλάξ με μπισκότο σπασμένο, κρέμα και φρούτα. Θα ξεκινήσετε με μπισκότο και θα τελειώσετε με φρούτα. Σερβίρετε το trifle αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφού ομογενοποιηθούν ενσωματώνετε στο μίγμα τις σταγόνες κουβερτούρας και τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε και την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 5

Πλένετε, στεγνώνετε και πασπαλίζετε τα κόκκινα φρούτα με λίγη ζάχαρη. Για να σερβίρετε το γλυκό παίρνετε όμορφα ποτήρια και κάνετε από δύο στρώσεις εναλλάξ με μπισκότο σπασμένο, κρέμα και φρούτα. Θα ξεκινήσετε με μπισκότο και θα τελειώσετε με φρούτα. Σερβίρετε το trifle αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή