NET_tyrokafteri_kasious
clock icon
30'

Τυροκαυτερή από κάσιους με κυδωνόπαστο σε φρυγανισμένο ψωμί

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 550 γρ. κάσιους
  • 45 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κυδωνόπαστο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Αλείφουμε φέτες ψωμιού με μια σος από κάσιους που είναι και vegan και νηστίσιμη και έχει μια πικάντικη νότα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 6 ώρες.

Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε με λίγο από το νερό τους, το ελαιόλαδο και το ξίδι μέχρι να πάρουμε μια κρέμα. Αν το μείγμα βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ξανά και ενσωματώνουμε το θυμάρι, την πάπρικα, τη μαγιά και τις καυτερές πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε το κυδωνόπαστο σε μικρά ζαράκια και φρυγανίζουμε το ψωμί. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με την τυροκαυτερή, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και γαρνίρουμε με το κυδωνόπαστο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 6 ώρες.

Βήμα 2

Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε με λίγο από το νερό τους, το ελαιόλαδο και το ξίδι μέχρι να πάρουμε μια κρέμα. Αν το μείγμα βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.

Βήμα 3

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ξανά και ενσωματώνουμε το θυμάρι, την πάπρικα, τη μαγιά και τις καυτερές πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Για να σερβίρουμε, κόβουμε το κυδωνόπαστο σε μικρά ζαράκια και φρυγανίζουμε το ψωμί. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με την τυροκαυτερή, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και γαρνίρουμε με το κυδωνόπαστο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM