tyrokeftedes
clock icon
60'

Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τους κεφτέδες

  • 4 πατάτες, λεπτά κομμένες
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κρέμα τυρί
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 αυγό
  • αλάτι χοντρό, μαύρο πιπέρι
  • ελαιόλαδο /ηλιέλαιο (μισό-μισό), για τηγάνι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Για το πανάρισμα

  • 80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 αυγά ολόκληρα, χτυπημένα
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο

Αυτά τα κεφτεδάκια με γέμιση από διάφορα τυριά πανάρονται και γίνονται έξτρα τραγανά και νόστιμα. Συνοδεύονται από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Κεφτέδες: Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου 40 γρ. το καθένα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 40΄.

 

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα. Σε ένα δεύτερο πιάτο βάζουμε τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το καλαμποκάλευρο. Πανάρουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα, μετά στα χτυπημένα αυγά και, τέλος, στο καλαμποκάλευρο.

Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να έχουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά.

Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τις πατάτες πασπαλίζοντας με πάπρικα γλυκιά.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτέδες: Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου 40 γρ. το καθένα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 40΄.

 

Βήμα 2

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα. Σε ένα δεύτερο πιάτο βάζουμε τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το καλαμποκάλευρο. Πανάρουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα, μετά στα χτυπημένα αυγά και, τέλος, στο καλαμποκάλευρο.

Βήμα 3

Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να έχουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τις πατάτες πασπαλίζοντας με πάπρικα γλυκιά.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio M