vlita_salata_patata_anoigma
clock icon
30'

Βλίτα σαλάτα με πατάτες, κολοκυθάκια και ντομάτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες καλά
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κιλό βλίτα
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσουμε τα βλίτα μαζί με πατάτες, ντομάτα και κολοκύθια σε μια θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μετά από 10-12′, που θα έχουν μαλακώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια και μετά από 2-3′ βάζουμε τα βλίτα, την ντομάτα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6′.

Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Κατόπιν κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε κι αυτά.

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε κι αυτή στη σαλατιέρα μαζί με τα βλίτα και το βρασμένο σκόρδο λιωμένο. Περιχύνουμε με το dressing ελαιόλαδου - ξιδιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μετά από 10-12′, που θα έχουν μαλακώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια και μετά από 2-3′ βάζουμε τα βλίτα, την ντομάτα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6′.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Κατόπιν κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε κι αυτά.

Βήμα 3

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε κι αυτή στη σαλατιέρα μαζί με τα βλίτα και το βρασμένο σκόρδο λιωμένο. Περιχύνουμε με το dressing ελαιόλαδου - ξιδιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM