OliveMagazine

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μελιτζάνες και ταχίνι

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μελιτζάνες και ταχίνι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο:

  • 4 – 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς το κόκαλο)
  • 2.250 γρ. μελιτζάνες (χοντροκομμένες)
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)
  • 180 γρ. καρότα (χοντροκομμένα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (με το τσαμπί)
  • 35 γρ. ταχίνι
  • 45 – 60 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. σόγια σος
  • Χυμό και ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την ολοκλήρωση και το σερβίρισμα:

  • 60 – 75 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Ψητό χαλούμι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C στον αέρα. Σε ένα ταψί του φούρνου προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια. Ομογενοποιούμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, το χυμό και ξύσμα λεμονιού. Με το μείγμα μαρινάρουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα απλώνουμε στο ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και τις μπριζόλες καλά και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε πάνω από κάθε μπριζόλα ένα μικρό τσαμπί με ντοματίνια και στη συνέχεια κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, περίπου 1 κούπα υγρά από το ταψί και 6-7 ντοματίνια. Πολτοποιούμε καλά μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο στα λαχανικά και ανακατεύουμε όσο είναι ζεστά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και τα λαχανικά με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με το ψητό χαλούμι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο