clock icon
45'

Υγρό κέικ σοκολάτας με ουίσκι από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • 200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ουίσκι

Βελούδινο εσωτερικά και λουσμένο με σοκολάτα απ’έξω, αυτό το κέικ είναι η απόλυτη γλυκιά απόλαυση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το ουίσκι και το αλεύρι κοσκινισμένο.

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το ουίσκι και το αλεύρι κοσκινισμένο.

Βήμα 3

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και αδειάζουμε το μείγμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.