OliveMagazine

Παραδοσιακό έδεσμα των Κυκλάδων κυρίως της Σίφνου και της Σύρου, η καπαροσαλάτα, σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ψητά. Της Σίφνου γίνεται με αποξηραμένη κάπαρη αντίθετα με την καπαροσαλάτα της Σύρου όπου η κάπαρη ανακατεύεται με αρωματικά και βρασμένες πατάτες ή ψωμί.

Μια χορταστική νηστίσιμη σαλάτα που συνοδεύει τέλεια θαλασσινά και ψάρια, ενώ είναι από μόνη της ένα χορταστικό γεύμα αν τη συνοδεύσετε με ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Φτιάχνουμε σαρδελίτσες κάπως αλλιώς... Με μια πολύ ωραία γέμιση από μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, μπούκοβο, σκόρδο, κάπαρη και ντομάτα και τις τυλίγουμε με τρυφερά αμπελόφυλλα.

Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι του Ευαγγελισμού, παρέα με σκορδαλιά και παντζαροσαλάτα. Εδώ, τον σερβίρουμε με σταμναγκάθι και μια ωραία βινεγκρέτ με κάπαρη και μουστάρδα. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.