OliveMagazine

Το εστιατόριο Σπονδή οργανώνει έναν κύκλο με θεματικά δείπνα σε ειδική τιμή και για περιορισμένες θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να γευτούν την ιστορία της Σπονδής μέσα στα χρόνια της πορείας της στη σύγχρονη δημιουργική γεύση.

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο Peter Knogl, ο πολυβραβευμένος σεφ του εστιατορίου «Le Cheval Blanc» στη Βασιλεία της Ελβετίας, επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο των γαστρονομικών βραδιών «Spondi Michelin Star Dinners» που οργανώνει το εστιατόριο «Σπονδή».

Η La Liste, μια λίστα που συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως ανακοινώθηκε και για μία ακόμα χρονιά συμπεριλαμβάνει και τα αθηναϊκά δύο αστέρων Michelin εστιατόρια Σπονδή και Funky Gourmet.

Η πρόσκληση ήταν και πρόκληση, αφού μιλούσε για ένα δείπνο με τη σφραγίδα του σεφ Άγγελου Λάντου, για να ανακαλύψουμε τη μοναδική εμπειρία των παγωτών Mövenpick. Ήταν τόσο δελεαστική από μόνη της που ούτε καν σκέφτηκα να ξανασκεφτώ πώς μπορεί να γίνει αυτό σε ένα μενού.

Το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου τέσσερις σημαντικοί επαγγελματίες που ξεκίνησαν την πορεία τους από το πολυβραβευμένο αθηναϊκό εστιατόριο, επιστρέφουν για να συνεργαστούν με την ομάδα της Σπονδής και τον head chef Άγγελο Λάντο προσφέροντας δύο μοναδικές βραδιές υψηλής γαστρονομίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 βραβευμένα χρόνια της Σπονδής συνεχίζονται με τον σεφ και την ομάδα της Σπονδής να υποδέχονται στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου τον βραβευμένο σεφ Emmanuel Renaut, από το εστιατόριο “Le Flocon de Sel”, στη Mégève της Γαλλίας.

Tα ηνία της κουζίνας της Σπονδής ανέλαβε ο διάσημος Γάλλος Chef Michel del Burgo, ενώ παράλληλα εγκαινιάστηκε στενή συνεργασία και με τον διάσημο Γάλλο χημικό και φυσικό Herve This ο οποίος θεωρείται πατέρας και εμπνευστής της μοριακής γαστρονομίας.

Οι Gastronomy Wednesdays ολοκληρώνονται για φέτος με τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη να φιλοξενείται στην κουζίνα του Island στις 4 Σεπτεμβρίου.