OliveMagazine

Είναι όμοια γλυκάκια με τους κουραμπιέδες, χωρίς άχνη όμως, που φτιάχνουν στην Κοζάνη και τους ονομάζουν σιροπιαστούς ή ζεματιστούς γιατί σιροπιάζονται κρύοι με καυτό το σιρόπι.

Ψάχνετε τι θα κάνετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε την τέλεια λύση, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό cheesecake.

Οι κουραμπιέδες Καβάλας είναι διάσημοι για τη νοστιμιά τους. Φτιάχνουμε λοιπόν, τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σε συνταγή από το βιβλίο Καβάλας Γεύσεις της Στέλλας Σπανού.

Οι παραδόσεις ζωντανεύουν κάθε τέτοια εποχή, με κάλαντα, ευχές, δώρα και σπιτικά γλυκίσματα, όπως οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, που γεμίζουν ευωδιές την κουζίνα!

Ολόλευκοι και βουτυράτοι, οι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες μπορεί να... λερώνουν όμως σίγουρα είναι από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες γλυκές απολαύσεις. Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο θα δώσουν στη ζύμη τη σωστή, τριφτή υφή.

Τα Χριστούγεννα αγαπούν τους ολόλευκους, βουτυράτους κουραμπιέδες, που αν έχουν και αμύγδαλο είναι ασυναγώνιστοι. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο θα δώσουν στη ζύμη τη σωστή, τριφτή υφή.

Φτιάξτε αυτούς τους υπέροχους κουραμπιέδες και το σπίτι θα μοσχομυρίσει Χριστούγεννα! Όσο για το μυστικό της επιτυχίας τους; Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ φυσικά, τι άλλο;

Οι κουραμπιέδες, το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων γίνονται ένα δροσιστικό επιδόρπιο, που κλείνει γλυκά ένα πλούσιο γεύμα. Το πορτοκάλι και το γιαούρτι συνδυάζονται ιδανικά με τους βουτυράτους κουραμπιέδες.