OliveMagazine

Η παέγια είναι συνταγή που μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε έχεις στο ψυγείο σου. Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή κάνουν οι λιαστές ντομάτες, οι πιπεριές τουρσί και το κοκκινοπίπερο, που δίνουν γλυκιά, ξινή και πικάντικη γεύση.

Μπορεί να ήταν ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Βαλενθιανικής κουζίνας, πλέον όμως είναι και ένα από τα πιο διάσημα φαγητά της ισπανικής κουζίνας. Σερβίρεται στο ειδικό τηγάνι όπου και φτιάχνεται (paellera) και είναι το τυπικό πιάτο της Κυριακής αλλά και των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Δείτε επίσης και την δική μας...

Στα καταλάνικα paella σημαίνει τηγάνι και είναι το ειδικό σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Εσείς αρκεί να χρησιμοποιήσετε μεγάλο τηγάνι και να προσκαλέσετε αρκετούς φίλους μια και είναι φαγητό που θέλει συντροφιά και καλό κόκκινο κρασί.

Οι πρώτες ύλες αποφασίζονται μετά την επίσκεψη στον ψαρά και στο σούπερ μάρκετ. Ας εξηγηθώ όμως.Η παέγια είναι πιάτο μάλλον περίπλοκο και απαιτεί πάνω από έξι καλεσμένους, συν δύο εσείς, οκτώ. Για τη συνταγή χρειάζεται ποικιλία ψαριών και θαλασσινών: ένα δύο ψαράκια, ολόκληρα ή σε φέτες, που...

Το “Arroz de tamboril” αν και ένα από τα αγαπημένα πιάτα της πορτογαλικής κουζίνας, θεωρείται “το φαγητό των φτωχών”. Πρόκειται για την παέγια στην πορτογαλική της εκδοχή, όπου ο καθένας προσθέτει κρεατικά και θαλασσινά της αρεσκείας του.