OliveMagazine

Οι αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας είναι γνωστές, νέα έρευνα όμως του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Binghampton που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Integrative Neuroscience, σημείωσε μία ακόμα που σχετίζεται με τη γευστική αντίληψη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια δίαιτα από μόνη της δεν αρκεί για να χάσουμε κιλά και να διατηρήσουμε το νέο βάρος. Πρέπει να αλλάξουμε παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε σε σχέση με το φαγητό.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στην προσπάθεια να συμβάλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, οργανώνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών σε όλο το νησί, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία και την Ένωση Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδας, Περιφερειακό τμήμα Κρήτης.

Ο κ. Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, παιδίατρος, μετεκπαιδευόμενος στην παιδική παχυσαρκία, μάς δίνει χρήσιμες πληροφορίες και έναν πρακτικό οδηγό με μύθους και αλήθειες γύρω από την παιδική διατροφή.

Μελέτη από το πανεπιστήμιο του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, η οποία δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports κατέληξε ότι τα πρωτότοκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα και να αναπτύξουν παχυσαρκία σε κάποια φάση της ζωής τους, από ότι τα παιδιά που γενιούνται στη συνέχεια.

Ενώ προ ημερών ο γιατρός του Λευκού Οίκου εξέδωσε επίσημη δήλωση για την υγεία του Προέδρου, δηλώνοντας ότι είναι «άριστη» συνολικά, ορισμένοι εξωτερικοί καρδιολόγοι αμφισβητούν την έκθεση, λέγοντας ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη χοληστερόλη του Τραμπ και τη συνολική υγεία της καρδιάς του.

Σταθερή, αλλά αξιοσημείωτη αύξηση των δεικτών παχυσαρκίας καταγράφεται στους εφήβους σε ολόκληρη την Ευρώπη, από το 2002 και έπειτα, όπως προκύπτει από νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Παχυσαρκία, στην Πορτογαλία.

Μετά από κάποια ηλικία τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αν δεν προσέξουν συγκεντρώνουν λίπος στην κοιλιακή χώρα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυσάρεστη μόνο από αισθητικής πλευράς, είναι κι επικίνδυνη γι' αυτό αξίζει να γνωρίσουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτήν...

Σύμφωνα με εκτενή μελέτη του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε στο Gastroenterology, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας και LDL («κακής») χοληστερόλης.