OliveMagazine

Καρπούζι ή πεπόνι; Και τα δυο, αφού αμφότερα πρωταγωνιστούν σε συνταγές αλμυρές και γλυκές, από κεφτέδες με φέτα μέχρι μους πανακότα και τάρτα τατέν

Θέλοντας να σας δροσίσουμε αυτές τις μέρες που χτυπάμε άνετα το σαραντάρι, διαλέξαμε δύο απολαυστικά φρούτα, το καρπούζι και το πεπόνι, και σας ρωτήσαμε με ποιο από τα δύο φρούτα θα θέλατε να μάθετε να φτιάχνετε καλοκαιρινές συνταγές.

Το πεπόνι έχει περίοπτη θέση στα καλοκαιρινά φρούτα και νομίζουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να βρείτε το πιο γλυκό από αυτά. Τι πρέπει να προσέχετε λοιπόν;

O κορωνοϊός επηρέασε ακόμη και την τιμή στα πανάκριβα πεπόνια από το Γιουμπάρι της Ιαπωνίας, καθώς πουλήθηκαν «μόνο» 1.013 ευρώ (120.000 γιεν).

Συμπυκνωμένες εικόνες από καλοκαίρι, εστιασμένες σε δυο φέτες καρπούζι και πεπόνι που μοιάζουν βαρκούλες σωτηρίας από τη ζέστη. Όμως τα αρωματικά φρούτα της εποχής γίνονται υπέροχα γλυκά και όχι μόνο…

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την εμμονή που έχουν με τα φρούτα. Ανάμεσα σε πανάκριβες φράουλες, και πολλά άλλα τέτοια εκκεντρικά πλέον συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο πεπόνι του οποίου η καλλιέργεια γίνεται τόσο προσεγμένα που του κάνουν... μασάζ.

Βάζουμε στοίχημα πως απάντησες “όχι”. Εάν πάλι είπες “ναι” ή είσαι ο Σώρρας, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις πολύ πιο σοβαρά θέματα από το συγκεκριμένο άρθρο... ή είσαι Ιάπωνας! Και αυτό γιατί στην Ιαπωνία η νέα μόδα είναι φρούτα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, τα οποία καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένα...

Το Budino (Μπουντίνο) είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο με αναρίθμητες παραλλαγές και προτάσεις σερβιρίσματος. Ιδανικό για τα γεύματα με φίλους στο σπίτι αλλά και σαν μικρό απογευματινό σνακ, όταν θέλετε να φάτε ένα γλυκάκι.

Απόρρητο Απόρρητο