OliveMagazine

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύει γίγαντες στον φούρνο. Απλό, καθημερινό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι μέσα στην εβδομάδα.

Η ζύμωση γαλακτικού οξέος είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να διατηρήσουμε περισσεύματα τροφών, αλλά και καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και να τα κρατήσουμε ζωντανά μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους!

Φτιάχνουμε το κοτόπουλο διαφορετικά με τσάι του βουνού και πορτοκάλι. Το σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati. Με αυτό το φαγητό θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό που παρασκευάζεται εύκολα με Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και μερικά ακόμη υλικά. Για το γαρνίρισμα, το Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ είναι η ιδανική επιλογή.

Ο χαλβάς του μπακάλη μπορεί να τρώγεται και ως έχει, αλλά γίνεται και έμπνευση για να φτιάξουμε μαζί του νόστιμα γλυκάκια όπως αυτά τα λαχταριστά μπουρεκάκια.

Το αγαπημένο της παιδικής μας ηλικίας και απ' τα χεράκια της μαμάς μας, ρυζόγαλο, με αρώματα πορτοκαλιού. Κάθε κουταλιά και ανάμνηση! Σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή του ΜasterChef Λάμπρου Βακιάρου!

Απόρρητο Απόρρητο