OliveMagazine

Εκλεκτά οινομαγειρέματα δια χειρός του executive chef και παγκόσμιου κριτή γαστρονομίας Βαγγέλη Μπιλιμπά που έχει επιλέξει το νησί της Σάμου ως άξονα των γαστρονομικών του δράσεων.

Ανθοστολισμένες και εμπνευσμένες δημιουργίες, δια χειρός του Σαμιώτη executive chef Bαγγέλη Μπιλιμπά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της φετινής διεθνούς έκθεσης Horeca.

Η Σάμος ως σημείο των αγωνιστικών διαδρομών έχει ενταχθεί από πέρυσι, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των Ναυτικών Ομίλων Λέρου και Σάμου, του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και της Samos Marina, στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta», που άνοιξε πανιά στο Αιγαίο από 17-20 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο τουρισμός συναντά και πάλι φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την αυθεντική τοπική παραγωγή της Σάμου σε ένα τριήμερο υπαίθριων εκδηλώσεων και ξεχωριστών παρουσιάσεων, το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με το Επιμελητήριο.

Το τριήμερο 28 έως και 30 Ιουνίου στο «νησί των ανέμων» το «Cinque», στο ξενοδοχείο Leto, στη Χώρα της Μυκόνου, προτείνει cocktails με σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου.

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει -μέσω του Δήμου Σάμου- στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2018» που διοργανώνεται από 20 έως και 22 Απριλίου 2018, στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία.

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της νησιώτικης γαστρονομικής ταυτότητας, με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις: «9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου» (από 19-25 Ιουνίου 2017) το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και...

Απόρρητο Απόρρητο