OliveMagazine

Οι διάσημοι ανατολίτικοι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται και εξαιρετικό burger. Σερβίρονται σε ελαφρώς ψημένα στρογγυλά ψωμάκια, γαρνιρισμένοι με άφθονο αρωματικό τζατζίκι φέτας και ενθουσιάζουν τους πάντες με τη νοστιμιά τους.

Τα αρωματικά αυτά ντολμαδάκια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο συνοδό, ένα ξεχωριστό τζατζίκι με γλυκοκολοκύθα που του δίνει γεύση και χρώμα. Αν παραλείψετε το τζατζίκι έχετε ένα νόστιμο μεζεδάκι και για τη νηστεία.

Κλασικό να το τρως με το κουτάλι, με παντζάρι για εντυπωσιακό χρώμα και γεύση ιδανικό και για άλειμμα σε σάντουιτς, με κολοκυθάκια και σαφράν ιδανικό ακόμη και για dressing σαλάτας.

Παραλλαγή των παλατιανών κεφτέδων, ένα ακόμη εξαιρετικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας. Εδώ οι κεφτέδες γίνονται από μίγμα τριών κιμάδων και ντύνονται με τραγανό φύλλο κρούστας πριν παναριστούν και τηγανιστούν. Θα τους συνοδεύσουμε με ένα αλλιώτικο τζατζίκι ενισχυμένο με τη σπιρτάδα από τα ραπανάκια.

Ένα καλαμάρι γεμιστό με μπριάμ, δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό συνοδό από ένα ξεχωριστό τζατζίκι, χρωματισμένο με μελάνι σουπιάς. Τα πολύχρωμα λαχανικά της γέμισης μπλέκουν με το μαύρο του τζατζικιού, σε μία συνάντηση απολαυστική.

Απόρρητο Απόρρητο