OliveMagazine

Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας.

Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής.

Η ομελέτα σε μια πληθωρική αλλά εύκολη εκδοχή, με λουκάνικο, πατάτες και γραβιέρα. Αν την συνδυάσετε με μια δροσερή σαλάτα και ζυμωτό ψωμάκι θα έχετε ένα χορταστικότατο γεύμα.

Θα νιώσετε τουλάχιστον βασιλιάδες αν ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτή την ομελέτα. Στο τηγάνι της θα βάλετε Flora με βούτυρο και θα αγκαλιάσετε με αυτή τα σπαράγγια που θα σοτάρετε επίσης με Flora με βούτυρο.

Όταν κάνουμε μια μακαρονάδα, τις περισσότερες φορές, όλο και μας περισσεύουν μακαρόνια. Αυτή είναι μια πεντανόστιμη συνταγή για να μεταμορφώσουμε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο τα ζυμαρικά της προηγούμενης μέρας. Εγώ την έφτιαξα με σπαγγέτι, εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε ζυμαρικό.

Μια ξεχωριστή ομελέτα που μας έρχεται από τη νότια Γαλλία που μπορείτε να σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σε ένα πλούσιο μπουφέ brunch. Αφράτη, ελαφρώς μελάτη, γεμάτη τραγανά φιστίκια μπορεί να γίνει και ιδανική συνοδεία σε ένα ποτήρι δροσερό κρασί.

Οβριές ή αβρωνιές είναι χόρτα που φυτρώνουν στην εξοχή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και τέλη Απριλίου. Είναι πικρούτσικα αλλά προσφέρουν μεγάλη γευστική απόλαυση. Μαζεύονται μετά μανίας από τους λάτρεις του που ξέρουν πού να το αναζητήσουν. Μπορεί να το βρείτε στη Βαρβάκειο Αγορά στους μεγάλους πάγκους των μανάβικων....