Όλες οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια για να νικήσουν τον χρόνο. Ακόμη και οι πιο μεγάλες αγάπες χρειάζονται εκείνο το απροσδόκητο για να μην πνιγούν στη βαρεμάρα. Και η σχέση σου με τα μακαρόνια δεν είναι εξαίρεση. Ευτυχώς εμείς φροντίσαμε για αυτή τη σχέση.

Μεγάλωσες με μακαρόνια με κιμά αλλά εδώ έφαγες πραγματική bolognese. Συνήθισες την σάλτσα ντομάτας πριν ερωτευτείς μαζί μας μια αληθινή amatriciana. Τα είδες άπειρες φορές να βράζονται σε κατσαρόλα όμως στο κανάλι μας τα θαύμασες να φτιάχνονται ασάπ σε τηγάνι. Αν μας διαβάζεις από παλιά, τα απόλαυσες το καλοκαιράκι με καλαμάρι και σου έχουν κρατήσει παρέα μερικές δύσκολες Δευτέρες με τόνο.

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά. Πιστοί εραστές των ζυμαρικών, θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την φλόγα δυνατή. Ψήνουμε spaghetti στο φούρνο και βγάζουμε μια πίτα που θα σε κάνει να κόψεις αυθόρμητα ακόμη ένα κομμάτι, πριν συνδεθείς τελικά απ’ ευθείας με το ταψί.

Hasta la Pasta, baby.

Pasta pie

Θα χρειαστείς μια αντικολλητικη αποσπώμενη φόρμα για cake 23 εκ

Υλικά
3 αβγά
2 κούπες έτοιμη κόκκινη σάλτσα
500γρ. μαγειρεμένο κιμά
1/2 κούπα ρικότα
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
500γρ. μακαρόνια βρασμένα
1 κουπα μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα, τον κιμά τη ρικότα και την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά τα ρίχνουμε στη φόρμα. Τα στρώνουμε και από πάνω ρίχνουμε τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr