Ανακαλύψαμε ένα βίντεο του National Geographic, που καταγράφει πώς φτιάχνονται τα suomian noodles, ίσως η πιο σπάνια εκδοχή τους στον κόσμο και οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Τα suomian noodles είναι μία παραδοσιακή εκδοχή των ασιατικών ζυμαρικών, που φτιάχνονται με το χέρι και απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική τόσο στο πλάσιμο του ζυμαριού όσο και στο πώς τα τραβούν στο τέλος για να γίνουν μακριά και λεπτά. Μάλιστα, η συνταγή τους είναι σπάνια και θεωρείται ότι μόλις 300 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν πώς να τα φτιάξουν.

Το National Geographic κινηματογράφησε τον Fala Lin, έναν από τους τεχνίτες των suomian noodles, με τις εικόνες να αποκαλύπτουν μία περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί γνώση και άψογη τεχνική και φυσικά συνεργασία, αφού είναι κάτι που ένας μόνος του σίγουρα δεν μπορεί. Πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας φαίνεται ότι είναι το τύλιγμα της ζύμης σε δύο ξύλινους κυλίνδρους κάθε φορά, που πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς στη συνέχεια τους κρεμούν σε ειδικά στηρίγματα σε εξωτερικό χώρο και αφήνουν τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της, επιμηκύνοντας τα noodles. Το αποτέλεσμα στο τέλος, θυμίζει μακριά κομμάτια υφάσματος που ανεμίζουν στον αέρα. Αλλά επειδή η εικόνα είναι σίγουρα καλύτερη για να καταλάβετε πόσο μαγική είναι η διαδικασία παρασκευής τους, απολαύστε το βιντεο:

The Making of Suomian Noodles

Only a few hundred people know how to make these traditional noodles, which requires the cooperation of two people—and the right weather conditions.

Posted by National Geographic Magazine on Wednesday, December 6, 2017

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr