Τι θα λέγατε αν στο επόμενο σας ταξίδι, αντί να φωτογραφηθείτε σε αρχαία μνημεία βγάζατε φωτογραφία σε ένα ομοίωμα πατάτας; Ναι, σωστά διαβάσατε.

Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερο ομοίωμα κοσμεί την κοινότητα Ξυλοφάγου στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως φαίνεται θα αποτελέσει και πόλο έλξης για επισκέπτες που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με την «Big Potato», όπως και θα ονομάζεται.

Οι πατάτες Κύπρου μπορεί να είναι ξακουστές για την ποιότητά τους, ωστόσο ποιος περίμενε ότι προς τιμήν τους θα φτιαχνόταν και ολοκληρο ομοίωμα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κυπριακού site Sigmalive, ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου έκανε σαφές πως πρόκειται για πραγματικό μνημείο και όχι για κάποια τρολιά.  Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας. Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η ποικιλία «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τα μανάβικα. Το έργο όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Βέβαια, οι χρήστες των social media δεν μπορούσαν να το αφήσουν να περάσει ασχολίαστο αυτό το γεγονός και έδωσαν ρεσιτάλ.

 

 

 


Δείτε επίσης:
Γιατί δεν σερβίρουν τηγανητές πατάτες τα «καλά» εστιατόρια; Η Θάλεια Τσιχλάκη απαντά.

Τηγανητές πατάτες… πολυτελείας που κοστίζουν 170 δολάρια!

Πώς αποθηκεύουμε σωστά τις πατάτες;