Μπορεί στην Ελλάδα ο παγωμένος καφές να είναι μέσα στην κουλτούρα μας, αλλά στο εξωτερικό δεν αποτελεί κάτι το συνηθισμένο. Ωστόσο, το TikTok με τις πρωτότυπες ιδέες κατά καιρούς ανακαλύπτει κόλπα που μπορεί να είναι πολύ χρηστικά. Αυτή τη φορά, βρήκε ένα κόλπο για παγωμένο καφέ που αξίζει να δοκιμάσουμε κι εμείς στο σπίτι!

Αυτό που παρατήρησαν οι χρήστες του ΤikTok είναι ότι όταν βάζουμε παγάκια νερού στον καφέ, υπάρχει η πιθανότητα να βγει πολύ νερωμένος. Αν και εμείς εδώ στην Ελλάδα, έχουμε βρει τις τεχνικές μας για να μη συμβαίνει αυτό, η αλήθεια είναι ότι όλοι το έχουμε πάθει κατά καιρούς.

Οπότε το TikTok βρήκε τη λύση ενάντια στον νερωμένο καφέ! Φτιάχνουμε την ποσότητα καφέ που θέλουμε να πιούμε και τη ρίχνουμε μέσα σε παγοκυψέλες. Στο βίντεο θα δείτε καφέ φίλτρου αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσπρέσο.

Βάζουμε τις παγοκυψέλες στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν καλά. Όταν είναι να φτιάξουμε τον καφέ μας, ρίχνουμε τα παγάκια καφέ στο ποτήρι και προσθέτουμε γάλα ή νερό (ανάλογα με τα γούστα μας) και ό,τι άλλο θέλουμε (πχ κανέλα, σοκολάτα, σαντιγί).

Μάλιστα δεν είναι καθόλου κακή ιδέα τώρα που το σκεφτόμαστε να έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας παγάκια καφέ και να προσθέτουμε από αυτά στα κρύα ροφήματα καφέ που ετοιμάζουμε!

Και το σχετικό βίντεο:

@katielopynski coffee ice + oat milk + cinnamon✨ have you ever made coffee ice cubes? #youhaveto #asmr #coffee #morningcheer ♬ Basic Moments – Easy Jazz Music

Διαβάστε ακόμη

Καφές με πορτοκαλάδα: το νέο trend του ΤikTok!

Πώς να φτιάξεις dalgona coffee, τον πιο viral καφέ της χρονιάς

Δεν μας έφτανε ο dalgona, ήρθε και ο νέος καφές proffee