Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας, σωστά; Κι όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.

1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το σίδηρο πάτησε ΕΔΩ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr