Το λέει και ο σοφός λαός μας, “ το κοτόπουλο θέλει χέρι”! Δεν περιοριζόμαστε όμως στο μπουτάκι από το κλασικό ψητό κοτόπουλο φούρνου, αλλά φτιάχνουμε υπέροχα σνακς και ορεκτικά με κοτόπουλο που ταιριάζουν πολύ σε κάθε τραπέζι και μπαίνουν με επιτυχία στο καλαθάκι του σχολείου αλλά και του γραφείου. Οι σεφ του Olive προτείνουν 10 λαχταριστές συνταγές με κοτόπουλο για όλη την οικογένεια.

Σάντουιτς με κοτοσαλάτα

kotosalata

Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ χορταστικό σάντουιτς που φτιάχνετε και με το ψητό κοτόπουλο σχάρας που περίσσεψε. Δείτε τη συνταγή σε βίντεο, ΕΔΩ.

Τραγανή κοτόπιτα με μπεσαμέλ

tragani-kotopita-me-mpesamel_s

Η πιο λαχταριστή κοτόπιτα που φτιάξατε ποτέ, με πλούσια μπεσαμέλ, κασέρι και μανιτάρια. Θα γίνει η αγαπημένη σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κοτοκεφτεδάκια με γιαούρτι παντζαριού

deytera-kotokeftedakia

Τα κεφτεδάκια είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα, τα φτιάχνετε με κιμά κοτόπουλου και τα συνοδεύετε με νόστιμο γιαούρτι με παντζάρια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κις με κοτόπουλο και κολοκυθάκια

Quiche me kotopoulo

Μια υπέροχη τάρτα που θα φτιάξετε για τους καλεσμένους σας στο κυριακάτικο τραπέζι. Στα συν ότι έτσι μπορείτε να δώσετε στα παιδιά, που δεν αγαπούν τα λαχανικά, να φάνε κολοκυθάκια, αφού θα συνοδεύονται από το αγαπημένο τους κοτόπουλο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κρέπες με κοτόπουλο

krepa me kotopoylo piperia florinis kai kefalograviera

Οι δημοφιλείς κρέπες γεμίζουν με μία πλούσια γέμιση από κοτόπουλο Νιτσιάκος, πιπεριά και μπεσαμέλ, τυλίγονται σε ρολά και ενισχύονται με κασέρι και ντομάτα, δημιουργώντας ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κοτομπουγάτσα με γραβιέρα

kotopita-b-olivemagazinegr

Η μπουγάτσα στην αλμυρή εκδοχή της ενισχύεται με κοτόπουλο και τυριά και γίνεται ένα φανταστικό σνακ ή πρώτο πιάτο που κερδίζει τις γευστικές εντυπώσεις. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κοτοπιτάκια

kotopitakia

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων δίνει το “παρών” παντού, από το καλαθάκι με το κολατσιό για το σχολείο ή το γραφείο μέχρι τα παιδικά πάρτι και τις φιλικές μαζώξεις. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

tarta-me-manitaria-k-kotopoulo

Ένα πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι, που παρέα με μια πράσινη σαλάτα γίνεται εύκολα και ένα πλήρες κυρίως πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Ρολάκια γεμισμένα με κοτόπουλο

rollakia-gemista-me-kotopoulonew

Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Ανοιχτή πίτα με κιμά κοτόπουλου και κεφαλοτύρι

pita kotopoulo ska2 1

Πεντανόστιμη «ξεσκέπαστη» πίτα με αφράτη ζύμη και κιμά κοτόπουλου. Οι μαύρες σταφίδες, ο χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα από λεμόνι της δίνουν μια ξεχωριστή γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.