Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στη Γερμανία, ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge βρέθηκαν στην παραδοσιακή εμπορική πλατεία της Χαϊδελβέργης, όπου έμαθαν μαζί με πλήθος κόσμου πώς να φτιάχνουν καραμέλες και παραδοσιακά μπρέτζελ.

Ο δήμαρχος Eckhart Wuerzner ανέθεσε στον τοπικό “μάγο” των μπρέτζελ, Andreas Gobes, να δείξει στον δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη σύζυγό του πώς να φτιάχνουν το αγαπημένο σνακ των Γερμανών. Αφού φόρεσε μια λευκή ποδιά, στην οποία αναγραφόταν με χρυσά γράμματα η φράση “wir backen für William und Kate”, που σημαίνει “ψήνουμε για τον William και την Kate”, η Δούκισσα στρώθηκε στη δουλειά.

kate2

“Η Kate είχε λίγο περισσότερο ταλέντο από τον William, αλλά και οι δύο έκαναν καλή δουλειά”, δήλωσε ο γνωστός ζαχαροπλάστης. “Αυτός ο τύπος μπρέτζελ αποτελεί τοπική σπεσιαλιτέ, οπότε θέλαμε να τους δείξουμε πώς να το φτιάχνουν”. Στη συνέχεια το ζευγάρι δοκίμασε τις μαγειρικές του ικανότητες στην παρασκευή ζαχαρωτών και γλειφιτζουριών, ενώ σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν τοπικά κέικ και μπίρες.

kate

Η επίσκεψή τους αποτελεί μέρος της πενθήμερης περιοδείας τους στην Πολωνία και τη Γερμανία. Μαζί τους ήταν και τα δύο παιδιά τους, ο Γεώργιος και η Σάρλοτ, που αναμφίβολα έκλεψαν την παράσταση. Η βασιλική περιοδεία ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου με την ξενάγηση των δύο παιδιών σε ελικόπτερο όμοιο με αυτό του William.