Ο μπουφές του πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία έχει αρχίσει να απαλλάσσεται από τα τυποποιημένα και συσκευασμένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα χάρη σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ellinikos-kafes

elies,ladi,feta_144715687

Το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», όπως ονομάζεται, στοχεύει στον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, αλλά και να αναδειχθεί ο τόπος και το φυσικό περιβάλλον παραγωγής κάθε γεύσης. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης: «Η ποιότητα αποτελεί απάντηση-ασπίδα στη διολίσθηση της ανταγωνιστικότητας από την υπερφορολόγηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, εν μέσω μάλιστα έντονου παγκόσμιου ανταγωνισμού προορισμών και συγχρόνως ενός αθέμιτου ανταγωνισμού αδήλωτων και μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων».

strapatsada-me-pastourma-IMG_0070

Από το 2010 μέχρι σήμερα, λοιπόν, 800 ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει το πρόγραμμα και ο αριθμός αυτός αναμένεται άμεσα να αυξηθεί ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση πως η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων θα γίνεται πολύ πιο εύκολα μέσω μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ταυτόχρονα, ξεκινάει το πρώτο πλάνο προβολής του προγράμματος στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, ενώ το ΞΕΕ φιλοδοξεί να εντάξει σε αυτό και εταιρίες, πέραν των αμιγώς ξενοδοχείων, όπως αυτές της εστίασης αλλά και των ενοικιαζομένων επαύλεων.

Περισσότερα για το πρόγραμμα: http://greekbreakfast.gr/el/