Δύο απολαυστικές βραδιές, γεμάτες κρασί, γεύσεις και μουσική περιμένουν όσους βρεθούν στην Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο, με τους οινοπαραγωγούς της Ελλάδας να προσκαλούν τους οινόφιλους στο 5ο Summerwine Festival.

Στις 9 και Ιουνίου λοιπόν, από τις 20:30 έως τις 12 τα μεσάνυχτα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν τα κρασιά του φετινού καλοκαιριού, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Prince Barserrie στη Θεσσαλονίκη. Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί…

Mitarea-Galanos-Cooking-Summerwine-Festival

Από το 5ο Summerwine Festival δεν λείπουν τα οινομαγειρέματα, με γευστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την αρχαία τεχνική μαγειρικής με κρασί. Μάλιστα, και τις δύο μέρες, στις 20:30, η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης και συγγραφέας των βιβλίων “Με κρασί και Ελληνικά” και “Οινομαγειρέματα” Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει ζωντανά ένα απολαυστικό μενού, με συνταγές με κρασί. Οι μαγειρικές δημιουργίες θα σερβίρονται κατά την διάρκεια του SummerWine Festival.

Παράλληλα, ο Sommelier και οινογνώστης Βασίλης Γαλανός, της μοναδικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης με θέμα το κρασί “Γεύσεις & Οίνος” και ο πολυταξιδεμένος οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης από το “TheWinehouse”, προσκαλούν στο ένα ευφάνταστο παιχνίδι οινογνωσίας, το οποίο θα συναρπάσει τους νέους οινόφιλους και όχι μόνο! (δηλώσεις συμμετοχής στο 2310454187 και στο wine@winehouse.gr, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στο φετινό Summerwine Festival πραγματοποιούνται και παιχνίδια κρασιού “Blind Tasting: Find the Grape”, ενώ οι βραδιές απογειώνονται με καλή μουσική από το συγκρότημα “The Dude” με groovy διάθεση, soul, blues και hard funk vibes, καθώς και τους “Μαρία Μούρτζου and the Band” με ξεσηκωτικές διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Summerwine-Festival-tasting

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε στο χώρο όλα τα κρασιά, αλλά και να τα αγοράσετε με δωρεάν αποστολή στο σπίτι, ενώ κάθε επισκέπτης με την είσοδό του στο χώρο του φεστιβάλ παραλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, καθώς και το πλήρες, συλλεκτικό έντυπο παρουσίασης των παραγωγών και των κρασιών τους.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το The Prince Barserrie (Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη), το blog krasiagr.com και ο πολυχώρος κρασιού The Winehouse (Κέννεντυ 7, Πυλαία, Θεσσαλονίκη).

info
9-10 Ιουνίου, 5ο Summerwine Festival, στην πλατεία του Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310028559 (The Prince), 2310 454187 (the
Winehouse).
Είσοδος: 7€ (με την μορφή κουπονιού κατανάλωσης στο ThePrince Brasserie)