Μετά από ένα διήμερο εξαιρετικών παρουσιάσεων πρωτότυπων και γευστικών cocktails σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στο φετινό World Class Bartender of the Year 2017, με την ανακοίνωση των δώδεκα προκριθέντων του ελληνικού τελικού.

Bartenders από κορυφαία bars όλης της Ελλάδας δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση του World Class Bartender of the Year και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, σε δύο μοναδικά events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με cocktails αφιερωμένα στις τάσεις και το μέλλον της τέχνης του mixology. Βασικές θεματικές του ημιτελικού αποτέλεσαν τα συναισθήματα, η hi-tech προσέγγιση, τα άγνωστα και ιδιαίτερα υλικά, οι νέες τεχνικές όσον αφορά τον τρόπο παρουσίασης του καταλόγου, αλλά και την αειφορία στον τρόπο λειτουργίας του bar.

Κριτές των διεκδικητών του ελληνικού τίτλου ήταν ο Paulo Figueiredo, Global Ketel One Ambassador και ο Erik Lorincz, διεθνώς αναγνωρισμένος spirits connoisseur & World Class global winner of 2010.

Oι-Κριτές-Paulo-Figueiredo-&-Erik-Lorincz
Οι κριτές Paulo Figueiredo και ο Erik Lorincz

semi

Μετά από ένα γεμάτο διήμερο αξιολόγησης στην «Αίγλη» στη Θεσσαλονίκη και στο «Noel» στην Αθήνα, με πρωτότυπες και εντυπωσιακές παρουσιάσεις cocktail, οι δύο κριτές του διαγωνισμού ανακοίνωσαν τους δώδεκα του ελληνικού τελικού του World Class που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Οι 12 bartenders του ελληνικού τελικού θα δώσουν τη μάχη τους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού στο Μεξικό.

semi1

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2017 είναι οι ακόλουθοι:

Αναστάσης Βιζυηνός (Ernest, Thessaloniki)
Αλέξανδρος Γιαλιτάκης (Bar Butler, Crete)
Τάσος Γιέχος (Selini Batis, Kavala)
Θάνος Ιωάννου (Odori Vermouteria, Athens)
Πάνος Κανατσούλης (The Clumsies, Athens)
Θάνος Κριμπούρας (Bar Solutions, Athens)
Ζάχος Κυρίτσης (Ten Cocktail bar, Lamia)
Ιάκωβος Κωνσταντάς (Oz bar, Chios)
Μυρσίνη Σπανέλη (Moorings, Athens)
Αλέξανδρος Στεπσένκο (Odori Vermouteria, Athens)
Αντώνης Τσακίρης (Fabrica, Drama)
Λυκούργος Χριστοθανόπουλος (Hide & Seek, Athens)
Runner Up 1: Παναγιώτης Μιγκλής (Sinnerman, Athens)
Runner Up 2: Επαμεινώνδας Σαμπατάκος (Edelweeis, Luxembourg)

Το διαγωνιστικό σκέλος του World Class πλέον ανανεώνει το ραντεβού του για τον Μάιο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικός. Καλή επιτυχία σε όλους!

Δείτε επίσης
Ο καλύτερος bartender του κόσμου είναι γυναίκα!